Трикотажната мода през тази есен

Трикотажна модаТрикотажът никога не излиза от мода. И през този сезон моделите с драперии и плисета по раменете, предизвикват усещане за топлина и уют. Тънък или по-плътен и тежък, който ще ви грее през хладните дни, трикотажът , приятен за тялото,присъства сред модните есенни тенденции във всичките си варианти.
Мислим, че трикотажните рокли не могат да ни изненадат, но дизайнерите са успели да постигнат това с новите си модели, демонстриращи женственост и заоблени форми. Докато досега по-тънкият вариант на материята се прокрадваше в дамските тениски, то през есента на 2013 на преден план излизат тесните трикотажни рокли, които подчертават красивите извивки на женското тяло. Ако не може да се похвалите с богатство на формите, дизайнерите ще ви помогнат с детайли , които придават обем на тялото – обемни яки и джобове на нивото на бедрата. Модният трикотаж за тази есен е откровено женствен, с богати, но не прекалено ярки, а приглушени цветове като малахит, вино, горчица и нюанси на кафяво.

Модните есенни трикотажни плетива като пуловери, жилетки и блузи, са истинска приказка без край. Моделите, дълги или по-къси, се отличават с геометрични фигури, етнически орнаменти и, разбира се, не минава и без любимия пуловер с елени, станал класика.
Пуловерите остават на мода, удивително скромни и сдържани, в светли пастелни , сиви или бежови цветове, без каквито и да е апликации. Фокусира се само върху обема и големите копчета.

Особено актуални, трикотажните шалове са обемни и в тях можем хубаво да се усучем и сгреем. В контраст може да добавим малки барети и шапки. Колкото са по-малки, толкова са по-модни.

Есенният трикотаж може да се носи по различен начин. Трикотаж с трикотаж /костюми/, трикотаж с по-тънки и благородни материи като коприна и дантела – комбинация, създаваща небрежен шик. Може да комбинирате едро плетен трикотажен пуловер с тънка рокля, с къса или дълга пола и ще бъдете модерни, постигайки силует, характерен за 60-те, защото ретрото отново е актуално.

Новост за сезона е трикотажното палто, успешно съчетаващо се с всякакви други трикотажни дрехи от гардероба, но комбинацията трябва да бъде от умело подбрани тонове.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *